تاکید نماینده مرجعیت عالی بر لزوم توجه به رشته های علمی مهم و ارنقاء تحصیلات تکمیلی

شیخ عبدالمهدی کربلایی، نماینده مرجعیت عالی، بر اهمیت تمرکز بر رشته های علمی حیاتی که به ارتقای جوامع بشری کمک می‌کنند، تأکید کرد. وی همچنین ضرورت آگاه‌سازی جامعه نسبت به اهمیت این تخصصها و توجه ویژه به تحصیلات تکمیلی را خاطرنشان ساخت. این سخنان را وی در مراسم تجلیل از دانشگاه وارث الانبیاء (علیه‌السلام)، وابسته به آستان قدس حسینی، بیان کرد. این دانشگاه موفق به کسب رتبه دوم در رتبه‌بندی ملی دانشگاه‌های غیردولتی عراق در سال ۲۰۲۴ شد. این مراسم با حضور استاد حسن رشید العبایجی، تولیت آستان قدس حسینی، برگزار گردید.

شیخ کربلایی در سخنرانی خود گفت: این دستاورد علمی بزرگ را به شما تبریک می‌گوییم. پیش از آنکه درباره آنچه در این سالها به آن دست یافته‌اید سخن بگویم، باید تأکید کنم که پیام ما در تأسیس دانشگاه‌ها، بیمارستانها و مدارس علمی، پیام روشنی است.

وی افزود: ما به علم از این منظر نگاه می‌کنیم که خداوند متعال انسان را گرامی داشت و جایگاه او را با دانش و معرفت بالا برد. ارزش هر انسان به آن چیزی است که در آن مهارت دارد و طبیعتاً نخستین چیزی که باید در آن مهارت یابد، دانش است زیرا این همان بنیانی است که خداوند انسان را به‌خاطر آن، خلیفه روی زمین قرار داده است.

وی با اشاره به اهمیت تحقق این پیام در عرصه واقعی خاطرنشان کرد:

ما از اینکه این دیدگاه و هدف در حال حاضر به واقعیتی ملموس تبدیل شده است، بسیار خرسندیم و از شما بابت ترجمه این پیام به یک واقعیت علمی و اجرایی‌سپاسگزاریم.

نماینده مرجعیت عالی با تأکید بر اهمیت پیشرفت و دستیابی به رتبه‌های برتر علمی گفت: ما همیشه به دنبال پیشرفت و ارتقا هستیم تا به جایگاه‌های برتر دست یابیم. البته گاهی رقابت برای کسب رتبه نخست به‌خودی‌خود مطرح می‌شود اما هدف اصلی صرفاً اول شدن نیست بلکه مهمترین مسئله این است که این جایگاه نتیجه تلاش و کار سخت باشد، نه صرفاً یک هدف ظاهری. آنچه مهمتر است، تلاش برای دستیابی به برتری علمی است تا بتوانیم انسان را به جایگاه والایی که شایسته اوست، برسانیم و این برتری باید متناسب با جایگاه آستان قدس حسینی باشد.

وی همچنین از لزوم توجه به رشته‌های علمی موردنیاز جامعه سخن گفت: برخی افراد به دنبال رشته‌هایی هستند که مزایای خاصی، مانند درآمد مالی، برای آنها فراهم کند اما در دانشگاه وارث (علیه‌السلام) و سایر دانشگاه‌ها، باید بر تخصصهای علمی مهم و ضروری در زمان حاضر تمرکز کنیم. همچنین باید فرهنگ‌سازی کنیم تا جامعه به این رشته‌های علمی توجه بیشتری داشته باشد به‌ویژه اینکه گرایش فرهنگی کنونی جامعه بیشتر به سمت برخی تخصصهایی رفته است که با وجود استقبال گسترده، نیاز واقعی به آنها در حد این میزان از اقبال نیست.

وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که دانشگاه‌ها به سمت ایجاد رشته های علمی نوین که نقش کلیدی در ارتقای جوامع دارند، حرکت کنند. همچنین بر لزوم توجه ویژه به تحصیلات تکمیلی تأکید کرد و گفت: متأسفانه برخی مؤسسات علمی و آموزشی به این حوزه توجه کافی ندارند درحالی‌که دانشگاه‌ها باید در این زمینه متمایز باشند. شما باید عزم و اراده‌ای قوی برای راه‌اندازی و تقویت برنامه‌های تحصیلات تکمیلی داشته باشید، به‌گونه‌ای که این دانشگاه به‌عنوان یک مرکز علمی معتبر در زمینه تربیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی شناخته شود.