در نخستین روز از ماه ذی الحجه سال دوم هجری، حضرت محمد خاتم پیامبران (صلی الله علیه و آله و سلم) حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) سرور زنان دو عالم را به نکاح علی بن ابی طالب حضرت امیر المومنین (علیه السلام) درآورد که این ازدواج فرخنده «پیوند دو نور» نامیده می شود. این رخداد برای محبان و پیروان اهل بیت(علیهم السلام) دارای اهمیت است، زیرا که این پیوند یک دستور الهی بود و این زوج تنها زوج معصوم عالم هستند و ائمه معصومین (علیهم السلام) نیز ثمره این پیوند فرخنده هستند. این ازدواج همچنین نشان از جایگاه حضرت علی (علیه السلام) در نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) دارد.
طبق حدیثی که در کشف الغمه آمده است بسیاری از اصحاب پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) برای خواستگاری حضرت زهرا (سلام الله علیها) پیش قدم شدند ولی پیامبر پیشنهاد ازدواج آنها را نپذیرفتند ولی هنگامیکه حضرت امیر المومنین علی بن ابیطالب (علیه السّلام) برای خواستگاری نزد پیامبر رفتند، پیامبر بسیار خوشحال شدند و فرمودند که کسی جز علی سزاوار فاطمه نیست.
با مهریه بسیار اندک و مجلس عروسی ساده و با دستور خداوند متعال این ازدواج صورت گرفت تا این خانواده مرکزی جهت پرتو نور الهی باشند و جهان را با نور اسلام روشن نمایند.
روایت شده است که خداوند متعال به جبرئیل فرمودند: نور را با نور ازدواج بده. طرفی که این عقد ازدواج را جاری کرده بود، خداوند متعال بود و طرف پذیرفته جبرئیل بود و کسی که خطبه عقد را خواند، راحیل بوده و شاهدان حاملان عرش و هفتاد هزار ملائکه بودند و مخزن دار بهشت در این مراسم یاقوت و مرجان نثار می کرد.
هنگامى كه عروسى على و فاطمه (علیهما السّلام) فرا رسيد رسول خدا (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) اسب خود به نام «شهباء» را آورد و بر آن قطيفه اى افكند و به فاطمه گفت تا بر آن سوار شود و به سلمان فرمان داد تا افسار آن را به دست گيرد در اين حال ناگهان رسول خدا (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) متوجه جبرئيل و ميكائيل شد كه هر يك با هفتاد هزار فرشته ديگر به زمين آمده اند، پس از آنها سؤال فرمود: به چه دليل از آسمان فرود آمدید؟ گفتند: آمده ايم فاطمه را تا خانه على بدرقه كنيم پس در آن روز جبرئيل، ميكائيل و ملائكة و محمّد (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) همگى تكبير مى گفتند و از آن تاريخ، گفتن تكبير در عروسیها رايج گرديد.
مشیت خداوند چنین بود که اینگونه ذریه رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) ادامه یابد.
حاصل این ازدواج الهی و مبارک پنج فرزند بود که از آنها دو امام معصوم حضرت امام حسن مجتبی و حضرت ابا عبدالله الحسین سید الشهداء (علیه السّلام) و دو دختر با نامهای عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری و ام کلثوم (علیهما السلام) بود که همگی در زمان زندگانی پیامبر(صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) به دنیا آمدند و آخرین فرزند حضرت محسن (علیه السلام) بود که قبل از به دنیا آمدن به شهادت رسید.
اترك تعليق