عصر روز چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه 1395 سالن اجتماعات خاتم الاوصیاء حرم مطهر حسینی شاهد برگزاری آخرین جلسه علمی از مجموعه جلسات علمی دوازدهمین جشنواره بین المللی ربیع الشهاده (که با شعار الإمام الحسين-عليه السلام- مشكاة الحرية ونبراس الشهادة برگزار گردید) بود. در این جلسه پژوهشگران، اندیشمندان و روسای هیات امنای حرمین مطهر حسینی و عباسی و تنی چند از مسئولان و مدیران حرمین مطهر حضور داشتند.
درابتدای این جلسه و پس از تلاوت قرآن کریم، علامه سید محمد علی بحر العلوم مقاله خود با عنوان (منهج الامام الحسین فی صیاغة الانسان) را ارائه نمود. در این مقاله آقای بحر العلوم به چهار موضوع اشاره نمود. وی در ابتدا به حرکت امام حسین علیه السلام در ساخت انسان در مبحث عقل و منطق و بیرون کشیدن انسان از بندگی باطل به سوی بندگی حق اشاره نمود. وی با اشاره به تعالیم اخلاقی امام حسین علیه السلام در سخت ترین شرایط ، به اراده و اختیار انسان و سختی مسئولیت پذیری از سوی بشر پرداخت. وی به عنوان آخرین مطلب به داشتن اعتقاد راسخ به ارتباط روحی و توکل به خدای متعال و تسلیم نمودن خود به اراده خدای عزوجل پرداخت. وی این موضوعات را دروسی دانست که امام حسین علیه السلام به ما داده اند و تبلور آن در زیارت میلیونی اربعین حسینی و تبعیت مومنان از فتوای جهاد کفائی نمود داشته است.
دومین مقاله در این جلسه را آقای سید محمد علی الحلو با موضوع (كربلاء.. قراءات في الجهد الإعلامي المعاكس) ارائه نمود . وی در مقاله خود به بنیانگذاری اطلاع رسانی وارونه و بهره گیری از آن از سوی معاویه بن ابی سفیان پس از صلح امام حسن علیه السلام اشاره نمود و گفت: پس از پیروزی که در کربلاء بدست آمد، دشمن راهی جز تهمت زدن به برخی شخصیتهای عاشورا نیافت. از جمله این تهمتها به حضرت سکینه علیها السلام وارد شد. دشمن ایشان را به مجالست با مردان و خواندن شعر برای آنان متهم نمود. دیگر شخصیتی که در این مجال مورد اتهام قرار می گیرد خانم لبابه بنت عبیدالله همسر حضرت عباس علیه السلام بوده است. دراین مقاله سید محمد علی الحلو به این اتهامات پاسخ داده و ضعف راویان آنرا اثبات نمود. وی این گونه روایات را روایات زبیریه معرفی نمود که همه بر علیه امیرالمومنین علیه السلام بوده اند. وی در ادامه طرح این اتهامات را برای دفع شبهه از زنان خود که به معاشرت با مردمان خو گرفته بودند دانست.
سومین مقاله این جلسه را استادیار دانشگاه بغداد آقای دکتر طلال خلیفه العبیدی با موضوع (المغايرة الأسلوبية بين خطبتًيْ الإمام الحسين(عليه السلام) في يوم عاشوراء) ارائه نمود.دکتر طلال العبیدی در مقاله خود به تفاوت دو خطبه امام حسین علیه السلام در روز عاشوراء از منظر روش سخنرانی پرداخت و گفت : مطابق آنچه راویان دو خطبه گفته اند خطبه اول امام حسین علیه السلام حاوی مطالب جذب کننده و محبت به دیگران و استدلال آوردن برای دشمن بواسطه بیان نسب پاک و شریف خود بوده اما پس از آنکه مردم با شمشیر و نیزه و بستن آب پاسخ امام علیه السلام را دادند، امام علیه السلام در خطبه دوم با زبان توبیخ و نفرین به رسوا نمودن اخلاق فاسد ایشان و تبعیت آنها از بنی امیه که مردمانی کافر و به دور از راه و روش پیامبر بودند پرداخت. آقای دکتر العبیدی هدف خود در این مقاله را پیاده نمودن روشهای نوین و سبکهای قدیم در تحلیل متون قرآنی و متون اهل بیت علیهم السلام اعلام نمود.
اترك تعليق